Brainspotting terápiát akkor ajánlom neked, ha

  • már számos terápiát kipróbáltál, de nem sikerült igazi áttörést elérned,

  • gyakran rohannak meg intenzív érzelmek, szorongás, amiket nem tudsz enyhíteni,

  • olyan élethelyzetbe kerültél, amit kilátástlannak érzékelsz.

A módszerről

Hogyan működik a Brainspotting?

A Brainspotting (röviden BSP) egy olyan traumkezelésben alkalmazott eljárás, amely a tekintet fókuszáltatásával aktivál olyan emlékeket, amelyeket még nem dolgoztunk fel, és lehetővé teszi, hogy a feldolgozás megtörténjen.

Traumatikus élmények felidézésekor (flashback, azaz emlékbetörés esetén) olyan agyi területek aktiválódnak, amelyek a tekintetünket (szemünk helyzetét), érzelmeinket és testérzeteinket (pl. szorítás a torokban, gombóc a gyomorban) tudat alatt irányítják, és ilyenkor tekintetünk egy pontra fókuszál, merev tekinttel nézünk egy adott irányba. Ennek a jelenségnek van egy fordított hatása is: vannak olyan szemhelyzetek, amelyek előidézik a még nem feldolgozott traumatikus emlékeket.

A BSP kezelés során ezt a jelenséget használjuk fel: arra kérlek, hogy fókuszálj a kezemben tartott pálca végén található kis gömbre,  és figyeld meg, hogy egy emlékhez kapcsolódó érzelmeid, testérzeteid hogyan változnak. Észre fogod venni, hogy van olyan pont, amelyre fókuszálva ezek az érzelmek, testérzetek felerősödnek. Ekkor megállok és arra kérlek, hogy tartsd a tekinteted ezen a ponton, így adunk lehetőséget agyadnak arra, hogy feldolgozza ezeket az emlékeket. A feldolgozás során keveset beszéllünk, sőt előfordulhat , hogy egy szót sem szólunk, agyad teszi a dolgát.

Az kezelések során használok binaurális zenét, amely segít abban, hogy agyad mindkét féltekéje aktívan tudjon foglalkozni a feladatával.  

Hurokba kerültél, úgy érzed,
hogy újra és újra belefutsz ugyanabba a helyzetbe

Hasonló partnereket fogsz ki, hasonló főnököt fogsz ki, ugyanúgy kihasználnak. Megfogadod, hogy legközelebb figyelni fogsz, és máshogy csinálod, de valahogy újra megtörténik.

Hipnózisban meg tudod találni, miért "keresed" ezeket a helyzeteket

Pörögsz kimerülésig, nehezen
alszol, gyakran elfogy az energiád

Nehéz megállni, olyan érzésed van, hogy nélküled semmi nem sikerülhet. Tolod ameddig bírod, alig alszol, keveset eszel, elég a kávét és az energiaital.

Jó úton jársz a kiégés felé. Segítek megtalálni az okokat és felépíteni egy új élhető életet.

Mikor segít a hipno-coaching?

Szeretnél megszabadulni
félelmedtől, fóbiádtól.

Állásinterjúra, vizsgára, felvételire vagy épp fogorvoshoz készülsz, és már a gondolattól is stresszelsz. Esetleg kiver a víz, ha prezentálnod kell.

Ezek hátterében sokszor valamilyen rossz, elfeledett emlék áll, amit hipnózis során meg tudsz találni, és fel tudsz dolgozni.

a person standing in front of a giant spider
a person standing in front of a giant spider
a woman covering her face with her hands
a woman covering her face with her hands

Nem tudsz lefogyni vagy épp
hízni, nem tetszel magadnak

Folyamatos küzedelem a kilókkal, nem tetszel magadnak, több tucat módszert kipróbáltál, és csak átmeneti sikereid vannak, melyek után visszaesel.

A hipnózis tud segíteni egyrészt abban, hogy tudd tartani a neked való diétát, másrészt segít megtalálni és megoldani a lelki okot.

Már régóta próbálsz leszokni dohányzásról, de valamiért újrakezded

Bár tisztában vagy vele, hogy káros. Tudod, hogy büdös, már nem csak másokat, de téged is zavar. Már régóta tompának érzed az ízeket és az illatokat.

A hipnózis a leghatékonyabb módszer a leszokásra: új viselkedésmódot tudsz kialakítani, csökkennek a fizikai tünetek, és megszűnik a kiváltó ok.

woman smoking cigarette
woman smoking cigarette
person standing on white digital bathroom scale
person standing on white digital bathroom scale
person in black pants walking on black and white concrete blocks
person in black pants walking on black and white concrete blocks

Változtassad meg a gondolkodásod, és megváltozik az életed!

Kérdésem van